5 regels voor een lekkere, gezonde en winstgevende mocktail

 
5 onmisbare weetjes van Dave Aertgeerts (Barproof!)
 
  1. Serveer je mocktails mooier dan je cocktails.  Je vindt tegenwoordig supertoffe glassware.  Garneer met eetbare bloemen (zoals viooltjes), gedroogde citruswieltjes (3u in een oven van 55°C)  en verse kruiden. 
  2. Houd rekening met de wensen van het grote publiek. Een prikkelende, friszoete en licht kruidige drink valt altijd in de smaak.
  3. Maak gebruik van de absolute topper in mocktails: Ginger Beer (niet hetzelfde als Ginger Ale) heeft heel frisse, tintelende en spicy flavours en is vrij gemakkelijk te combineren met contrasterende smaken.
  4. Maak je eigen suikersiroop voor de zoete toets: Los 100 g suiker op in 10 cl warm water.  Vul daarna afsluitbare potjes vol met kruiden, citrusschillen, thee, … om een extra smaak toe te voegen.  Sluit deze goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.  Giet ze dan door een fijne zeef over in een afsluitbare fles en bewaar in de ijskast.  Goed voor 2 weken plezier!
  5. Ga efficiënt te werk en laat de gasten niet wachten. Maak een batch klaar voor een snelle service van 10 mocktails en bewaar gedurende een week in de koeling.  Voeg koolzuurhoudende dranken pas op het allerlaatste moment toe om de bubbles te bewaren.

>> Ga zelf aan de slag met deze twee exclusieve recepten.

>> Volg een opleiding Mocktails en Health Drinks. 

>> Zin om een opleiding mocktails bij jou in de zaak te organiseren? Dat kan als je voldoende deelnemers samenbrengt. Onze consulenten vertellen je er alles over. 

More...