Theesommelier

        Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Wat mag je verwachten?

Gedaan met thee in een zakje. Je reist doorheen 5000 jaar theecultuur en je ontdekt de Chinese theewijsheid. Het lekkerste kopje thee is er eentje gemaakt en geschonken met veel zorg, aandacht en liefde. Je leert het perfecte kopje thee zetten.

  • Je start met de vraag ‘Hoe proef je thee?’. Je leert meer over smaken, aroma’s en geuren.
  • Je krijgt inzicht in de geschiedenis van thee en de theesoorten met hun productieproces.
  • Je leert over de gradaties, bladklassen, kwaliteit en flush van de thee en maakt een vergelijkende studie.
  • Je proeft witte en groene Chinese thee, Oolong thee, zwarte thee,Pu Erh thee, …
  • Je leert het verschil herkennen tussen conventionele en biologische thee.
  • Je maakt een eigen blend en leert thee aromatiseren.
  • Je ontdekt de positieve eigenschappen van thee voor de gezondheid.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 9 u. en telkens eindigt omstreeks 17 u. Vanaf 2018 start deze om 10u. en eindigt telkens omstreeks 16u.

  • Woe 22 en 29 november in Van Der Valk, Antwerpen
  • Woe 14 en 21 maart 2018 in Van Der Valk, Antwerpen
  • Di 22 en 29 mei 2018 in Cucina, Genk
  • Woe 6 en 13 2018 juni in Novotel, Brugge Centrum

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Curiosithee

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Interesse: 
Facebook Twitter More...