Theesommelier

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Wat mag je verwachten?

Gedaan met thee in een zakje. Je reist doorheen 5000 jaar theecultuur en je ontdekt de Chinese theewijsheid. Het lekkerste kopje thee is er eentje gemaakt en geschonken met veel zorg, aandacht en liefde. Je leert het perfecte kopje thee zetten.

  • Je leert eerst hoe je thee moet proeven.
  • Je leert het verschil tussen builtjes- en losse thee.
  • Je leert meer over smaken, aroma's en geuren.
  • Je krijgt inzicht in de geschiedenis van thee en de theesoorten met hun productieproces.
  • Je leert over de gradaties, bladklassen, kwaliteit en flush van de thee en maakt een vergelijkende studie.
  • Je proeft witte en groene Chinese thee, Oolong thee, zwarte thee en Pu Erh thee.
  • Je leert het verschil herkennen tussen conventionele en biologische thee.
  • Je maakt een eigen blend en leert thee aromatiseren.
  • Je ontdenkt de positieve eigenschappen van thee voor de gezondheid.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 9 u. en telkens eindigt omstreeks 17 u. Vanaf 2018 start deze om 10u. en eindigt telkens omstreeks 16u.

  • Ma 19 en 26 november in Novotel, Leuven 
  • Di 5 en 12 februari in Van der Valk, Antwerpen
  • Wo 20 en 27 februari in Gainbourg, Leuven
  • Wo 5 en 12 juni in Ibis, Aalst

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Curiosithee

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in.

Vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.

Je kan ons ook altijd mailen (vormingvlaanderen@horeca.be) of bellen (02 513 64 84).

Ga terug naar het opleidingsoverzicht
Interesse: 
More...