Messen correct slijpen en afwetten

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Wat mag je verwachten?

Zonder scherpe messen kan je in de keuken niets behoorlijk versnijden. Omgekeerd is het echt plezier om te werken met een verzorgd geslepen mes. Het goede nieuws is dat een paar minuutjes per dag volstaan om steeds weer een perfecte snede te hebben op het mes. Van bot naar scherp in slechts 4 minuten met de juiste slijptechnieken. Deze opleiding focust op Westerse messen (Wüsthof ...) en Japanse messen voor Europa (Global ...). Eenzijdig geslapen Japanse messen (Usuba ...) vallen buiten deze workshop (ook snijtechnieken en wetstaal worden niét behandeld). 

Wat ga je doen en leren?

  • Je overloopt 5 manieren om een mes te slijpe; van zeer eenvoudig tot de meest professionele methoden met waterstenen, diamantstenen, ...
  • Je leert messen afwetten en slijpen in 10 eenvoudige stappen.
  • Je ontdekt de beste technieken voor elk type mes, naargelang de toestand en de geometrie van het mes.
  • Je leert meten en evalueren hoe scherp een mes nog is. 
  • Je ontdekt het verschil tussen slijpen, afwetten en polijsten.
  • Je gaat aan de slag met je eigen koksmes(sen). Snijapparatuur hoef je niet mee te brengen! Wij voorzien slijpstenen.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9 u. en eindigt omstreeks 13 u.

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Sharptools

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in.

Vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.

Je kan ons ook altijd mailen (vormingvlaanderen@horeca.be) of bellen (02 513 64 84).

Ga terug naar het opleidingsoverzicht

 

Interesse: 
More...