Hoe laat ik mijn menukaart renderen?

Deze opleiding is voor werknemers en werkgevers in de horeca (paritair comité 302) en werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt.

Wat mag je verwachten?

Voor restauranthouders is het belangrijk te weten wat de kostprijs is van de gerechten. De verkoopprijs daarop afstemmen is zelfs nog belangrijker. Klopt de winstmarge van je gerechten en worden alle algemene kosten gedekt? De methode 'marge management en menu-engeneering' helpt je bij het samenstellen van een optimale kaart met het hoogste rendement.

  • Je gaat strategisch aan de slag met de foodcost. Hoe stimuleer je de verkoop van gerechten met een hoge winstmarge en wat doe je als gerechten minder goed verkopen?
  • Je leert meer over de prijselasticiteit van je menukaart.
  • Je zorgt voor een optimale versnippering van de prijzen op je menukaart.
  • Je leert de juiste prijs te bepalen voor je menu’s.
  • Je gaat aan de slag met de gemiddelde vraagprijs en de gemiddelde aangeboden prijs.
  • Via concrete voorbeelden leer je dat de strategische oefening het verschil kan betekenen tussen winst en verlies.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9 u. en eindigt omstreeks 17 u.

  • Wo 15 oktober in Bluepoint, Antwerpen
  • Di 13 november in Europahotel, Gent

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: ETH

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Zin in een andere opleiding? Zoek verder in ons aanbod: klik hier.

More...