Barista - Van koffieboon tot degusteren

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Wat mag je verwachten?

Een goede espresso serveren aan je klanten is essentieel. Maar wat weet je eigenlijk over het volledige proces dat eraan vooraf gaat? Waar groeien koffieplanten? Op welke manier worden die geoogst? Wat gebeurt er nadien met de koffieboon in de branderij? Het is altijd leuk voor je klanten als je meer informatie kan geven over de koffie die je serveert. De opleiding bestaat niet alleen uit theorie, maar omvat ook een stukje praktijk: Cupping.

  • Je ontdekt wat seed to cup is.
  • Je krijgt meer informatie over de botanische achtergrond.
  • Je leert over plantages, oogst, teeltwijzen en verpakking.
  • Je bekijkt het brandproces.
  • Je leert over het belang van de stockage.
  • Je ontdekt verschillende smaken en melanges.
  • Je doet een cupping van diverse uiteenlopende origine koffies.
  • Je leert koffie sensorisch evalueren.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Di 2 oktober in Lindner, Antwerpen
  • Di 6 november in Viva Sara, Kortrijk
  • Ma 26 november in Cucina De Luca, Genk

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: M2L

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Zin in een andere opleiding? Zoek verder in ons aanbod: klik hier.

More...