Barista - Van koffieboon tot degusteren

   Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Wat mag je verwachten?

Een goede espresso serveren aan je klanten is essentieel. Maar wat weet je eigenlijk over het volledige proces dat eraan vooraf gaat? Waar groeien koffieplanten? Op welke manier worden die geoogst? Wat gebeurt er nadien met de koffieboon in de branderij? Tijdens deze opleiding geven we je meer informatie over ‘het proces vooraf’. Bovendien is het altijd leuk voor je klanten als je meer informatie kan geven over de koffie die je serveert. De opleiding bestaat niet alleen uit theorie maar omvat ook een stukje praktijk: cupping.
  • Je ontdekt wat seed to cup is.
  • Je krijgt meer informatie over de botanische achtergrond.
  • Je leert over plantages, oogst, teeltwijzen en verpakking.
  • Je bekijkt het brandproces.
  • Je leert over het belang van de stockage.
  • Je ontdekt verschillende smaken en melanges.
  • Je doet een cupping van diverse uiteenlopende origine koffies.
  • Je leert koffie sensorisch evalueren.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Ma 22 januari 2018 in Bluepoint, Antwerpen
  • Ma 26 februari 2018 in Koffiebranderij ROM NV, Boortmeerbeek
  • Di 13 maart 2018 in Andromeda, Oostende
  • Di 24 april 2018 in Schuilenburg, Dendermonde

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: M2L

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Heb je deze theorieopleiding al achter de rug? Volg dan ook zeker de opleiding 'Barista - Level 1'

Facebook Twitter More...