Goed beheer van je café

      Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Wat mag je verwachten?

Een goed beheer van je zaak begint met een duidelijke visie: welke doelen wil je bereiken in de toekomst? Tijdens de opleiding definieer je deze visie. Je maakt een sterkte/zwakte- en concurrentieanalyse, een actieplan en je leert op een vlotte manier omgaan met cijfers. Zo ga je aan de slag met een softwarepakket om je beverage cost te berekenen. Na deze opleiding zal je een veel beter beeld hebben op de rendabiliteit van je zaak.

  • Je leert een technische fiche (ingrediënten, kostprijs, recepten) maken van de dranken op je kaart m.b.v. een softwarepakket.
  • Je berekent de beverage cost van verschillende dranken om zo de bruto marge per drankje te kennen.
  • Je leert aan marge management te doen (welke dranken op je kaart dragen het meest bij tot je winst?).
  • Je krijgt inzicht in boordtabellen en leert dat het belangrijk is om op die manier een historiek aan te maken.
  • Je analyseert je personeelskosten en algemene kosten.
  • Je stelt een budget op voor het volgende jaar.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9 u. en eindigt omstreeks 17 u. 

  • Ma 04 juni 2018 in Holiday Inn, Gent Expo

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: ETH

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Interesse: 
Facebook Twitter More...