Maitre
Kamermeisje
Barvrouw

Bierschenker - gecertificeerd

     

   Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Wat mag je verwachten?

Wie aan België denkt, denkt aan bier. Bier is een drank waaraan eeuwenoude tradities vasthangen en waarbij het tappen en schenken verheven is tot een kunst. Tijdens deze opleiding kom je alles te weten over bier. Van een korte geschiedenis over het brouwproces tot het schenken en tappen. Na de opleiding krijg je geïllustreerde stappenplannen mee die de verschillende handelingen beschrijven om een vat te vervangen en bier te tappen. Bovendien kan je, na een korte test, het BSB-Schild behalen en uithangen aan je zaak.
  • Je maakt kennis met een korte geschiedenis over bier.
  • Je leert de praktische kant rond installatie, koeling, tapdruk, bewaring,onderhoud en hygiëne.
  • Je ontdekt nieuwe tapconcepten en nieuwe bierstijlen.
  • Je gaat zelf tappen en schenken.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 9u en eindigt omstreeks 16u30.

  • Di 10 en 17 oktober in AB-Inbev, Antwerpen
  • Woe 8 en 15 november in Inbev, Jabbeke

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Traninigcenter: Fortio bedrijfsopleidingen

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Getuigenis: 
De lesgever kon me als ervaren caféuitbater nog veel bijleren!
Patrick, barman, Antwerpen
Getuigenis: 
Het praktijkgedeelte en de extra uitleg over de tapinstallaties en het onderhoud waren zeer interessant.
Facebook Twitter More...