Hoe bereken ik mijn foodcost?

   Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Wat mag je verwachten?

De keuken zorgt voor lekkere gerechten, maar dat volstaat niet. Je moet weten wat de gasten betalen voor je gerecht of drank en wat de foodcost is. Er bestaan handige rekenmodules die automatisch je foodcost berekenen. Dankzij deze modules kan je een duidelijk evenwicht bepalen tussen de kosten van je gerecht en de opbrengst.
 
  • Je schrijft recepten op een correcte manier.
  • Je berekent de foodcost van je gerechten en houdt deze up to date.
  • Je leert de juiste hoeveelheden te bestellen.
  • Je leert om op een fi nanciële basis te beslissen wat wel en niet op de kaart komt.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9 u. en eindigt omstreeks 17 u. 

  • Ma 27 november in Holiday Inn, Hasselt
  • Ma 26 februari 2018 in Bluepoint, Antwerpen
  • Woe 28 februari 2018 in Novotel, Brugge Centrum
  • Di 24 april 1018 in Holiday Inn, Gent Expo
  • Di 08 mei 2018 in Colruyt Academy, Leuven

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Culinair Ideeënburo

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Interesse: 
Getuigenis: 
Ik ga mijn keukenpersoneel motiveren om de technische fiches met gebruikte ingrediënten en producten correct in te vullen. Op die manier kunnen we de foodcost juist berekenen.
Facebook Twitter More...