Hoe bereken ik mijn foodcost?

Deze opleiding is voor werknemers en werkgevers in de horeca (paritair comité 302) en werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt.

Wat mag je verwachten?

De keuken zorgt voor lekkere gerechten, maar dat volstaat niet. Je moet weten wat de gasten betalen voor je gerecht of drank en wat de foodcost is. Er bestaan handige rekenmodules die automatisch je foodcost berekenen. Dankzij deze modules kan je een duidelijk evenwicht bepalen tussen de kosten van je gerecht en de opbrengst.

  • Je schrijft recepten op een correcte manier.
  • Je berekent de foodcost van je gerechten en houdt deze up to date.
  • Je leert de juiste hoeveelheden te bestellen.
  • Je leert om op een financiële basis te beslissen wat wel en niet op de kaart komt.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9 u. en eindigt omstreeks 17 u. 

  • Ma 15 oktober in Holiday Inn, Hasselt
  • Di 13 november Lindner, Antwerpen
  • Di 27 november Europahotel, Gent

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Culinair Ideeënburo

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Zin in een andere opleiding? Zoek verder in ons aanbod: klik hier.

Interesse: 
Getuigenis: 
Ik ga mijn keukenpersoneel motiveren om de technische fiches met gebruikte ingrediënten en producten correct in te vullen. Op die manier kunnen we de foodcost juist berekenen.
More...