Hoe bereken ik mijn foodcost?

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Wat mag je verwachten?

De keuken zorgt voor lekkere gerechten, maar dat volstaat niet. Je moet weten wat de gasten betalen voor je gerecht of drank en wat de foodcost is. Er bestaan handige rekenmodules die automatisch je foodcost berekenen. Dankzij deze modules kan je een duidelijk evenwicht bepalen tussen de kosten van je gerecht en de opbrengst.

  • Je schrijft recepten op een correcte manier.
  • Je berekent de foodcost van je gerechten en houdt deze up to date.
  • Je leert de juiste hoeveelheden te bestellen.
  • Je leert om op een financiële basis te beslissen wat wel en niet op de kaart komt.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9 u. en eindigt omstreeks 17 u. 

  • Di 27 november in Europahotel, Gent
  • Ma 25 februari in M Hotel, Hasselt
  • Ma 18 maart in Syntra, Brugge
  • Di 23 april in Holiday Inn Gent Expo

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Culinair Ideeënburo

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in.

Vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.

Je kan ons ook altijd mailen (vormingvlaanderen@horeca.be) of bellen (02 513 64 84).

Ga terug naar het opleidingsoverzicht
Interesse: 
Getuigenis: 
Ik ga mijn keukenpersoneel motiveren om de technische fiches met gebruikte ingrediënten en producten correct in te vullen. Op die manier kunnen we de foodcost juist berekenen.
More...