Koekjes en gebak

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Kennis van professionele basistechnieken vereist.

Wat mag je verwachten?

Het dessert is de kers op je kaart. Tijdens deze tweedaagse opleiding doorloop je het volledige bereidingsproces van verschillende desserten. Je leert meer over de grondstoffen, de verschillende deegbereidingen, het bakproces en de bewaring. Hierna kan je als de betse mousses of geleien binden.

  • Je leert grondstoffen juist te kiezen.
  • Je leert over: zet-, kruimel-, wrijf-, kook- en roerdegen, zet- of kruimeldegen met bakpoeder, biscuit en cakebeslag.
  • Je krijgt inzicht in de factoren die boterdeeg beïnvloeden, de invloed van de oventemperatuur, special bakcondities.
  • Je leert over de bewaring van deserten.
  • Je maakt bindingen van mousses en geleien o.b.v. diverse grondstoffen.
  • Je maakt emulsies, ganache montée, boterroom o.b.v. anglaisesaus.
  • Je leert waarom je vetten en suikers best vermindert.
 

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Ma 11 en di 12 februari in Atelier 833, Merelbeke
  • Ma 18  en di 19 maart in Patisserie Dhollander, Antwerpen
  • Ma 6 en di 7 mei in Cucina, Genk
  • Ma 3 en di 4 juni in Syntra, Brugge

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Patisserie D'Hollander

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in.

Vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.

Je kan ons ook altijd mailen (vormingvlaanderen@horeca.be) of bellen (02 513 64 84).

Ga terug naar het opleidingsoverzicht

 

 

Interesse: 
More...