Koekjes en gebak

       Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Kennis van professionele basistechnieken vereist.

Wat mag je verwachten?

Het dessert is de kers op je kaart. Tijdens deze tweedaagse opleiding doorloop je het volledige bereidingsproces van verschillende desserten. Je leert meer over de grondstoffen, de verschillende deegbereidingen, het bakproces en de bewaring. Hierna kan je als de betse mousses of geleien binden.

  • Je leert grondstoffen juist te kiezen.
  • Je leert over: zet-, kruimel-, wrijf-, kook- en roerdegen, zet- of kruimeldegen met bakpoeder, biscuit en cakebeslag.
  • Je krijgt inzicht in de factoren die boterdeeg beïnvloeden, de invloed van de oventemperatuur, special bakcondities.
  • Je leert over de bewaring van deserten.
  • Je maakt bindingen van mousses en geleien o.b.v. diverse grondstoffen.
  • Je maakt emulsies, ganache montée, boterroom o.b.v. anglaisesaus.
  • Je leert waarom je vetten en suikers best vermindert.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Ma 28 en di 29 mei 2018 in Syntra, Brugge

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Patisserie D'Hollander

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

 

 

Interesse: 
Facebook Twitter More...