Koekjes en gebak

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Kennis van professionele basistechnieken vereist.

Wat mag je verwachten?

Het dessert is de kers op je kaart. Tijdens deze tweedaagse opleiding doorloop je het volledige bereidingsproces van verschillende desserten. Je leert meer over de grondstoffen, de verschillende deegbereidingen, het bakproces en de bewaring. Hierna kan je als de betse mousses of geleien binden.

  • Je leert grondstoffen juist te kiezen.
  • Je leert over: zet-, kruimel-, wrijf-, kook- en roerdegen, zet- of kruimeldegen met bakpoeder, biscuit en cakebeslag.
  • Je krijgt inzicht in de factoren die boterdeeg beïnvloeden, de invloed van de oventemperatuur, special bakcondities.
  • Je leert over de bewaring van deserten.
  • Je maakt bindingen van mousses en geleien o.b.v. diverse grondstoffen.
  • Je maakt emulsies, ganache montée, boterroom o.b.v. anglaisesaus.
  • Je leert waarom je vetten en suikers best vermindert.
 

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Ma 22 en di 23 oktober in Patisserie Dhollander, Antwerpen

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Patisserie D'Hollander

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Zin in een andere opleiding? Zoek verder in ons aanbod: klik hier.

 

 

Interesse: 
More...