Maitre
Barvrouw
Kamermeisje

Koekjes en gebak

       Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Kennis van professionele basistechnieken vereist.

Wat mag je verwachten?

Het dessert is de kers op het menu. Tijdens deze tweedaagse opleiding doorloop je het volledige bereidingsproces van verschillende desserten. Je leert meer over de grondstoffen, de verschillende deegbereidingen, het bakproces en de bewaring. Na deze opleiding heb je geen problemen meer om mousses of geleien perfect te binden.

  • Je leert grondstoffen juist te kiezen op basis van hun functie.
  • Je leert over: zet-, kruimel-, wrijf-, kook- en roerdegen, zet- of kruimeldegen met bakpoeder, biscuit of geleien perfect te binden.
  • Je krijgt inzicht in de factoren die boterdeeg beïnvloeden, de invloed van de oventemperatuur, special bakcondities.
  • Je leert hoe je desserten het best bewaart.
  • Je maakt bindingen van mousses en geleien op basis van verschillende grondstoffen.
  • Je maakt emulsies, ganache montée, boterroom op basis van anglaisesaus.
  • Je leert ook het belang van vetten en suikers in desserten.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Ma 9 en Di 10 oktober in Cucina 25, Genk

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Traninigcenter: Patisserie D'Hollander

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

 

 

Interesse: 
Facebook Twitter More...