Barvrouw
Maitre
Kamermeisje

Barista - Level 1

      Onze opleidingen zijn toegankelijk voor werknemers in de horeca (PC 302) en werkzoekenden die tot een jaar geleden in de horeca werkten. Werkgevers kunnen deelnemen als ze personeel inschrijven.

Wat mag je verwachten?

De opleiding ‘Barista – level 1’ draait helemaal rond de kunst van het koffie zetten. Je leert de perfecte espresso maken maar ook een lungo, ristretto, cappuccino, enz. Verschillende handelingen worden uitgelegd en gedemonstreerd waarna je zelf aan de slag gaat. Zo leer je ook meer over de functies van een koffiemachine en de molen. Onderschat de impact van een kop koffie niet. Het is een ideaal product om je klanten te tonen waar jouw zaak voor staat.
  • Je gaat dieper in op de koffiemachine, de molen en het onderhoud.
  • Je krijgt technieken aangeleerd zoals flushen, malen en aantampen.
  • Je leert melk op een correcte manier opstomen.
  • Je leert verschillende soorten koffie maken (ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, enz).

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 10 u. en eindigt omstreeks 16 u.

  • Di 24 oktober in Limarc, Eke Nazareth
  • Ma 6 november in Viva Sara Kaffee, Kortrijk
  • Ma 27 november in Koffiebranderij ROM, Boortmeerbeek

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Traninigcenter: Peter Hernou

Inschrijven

Vul hier het online inschrijvingsformulier in. We bevestigen je deelname zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen? Aarzel niet! Stuur ons een mailtje (vormingvlaanderen@horeca.be) of bel ons (02 513 64 84).

Heb je de basisopleiding al achter de rug? Volg dan zeker ook 'Barista - level 2'

Interesse: 
Getuigenis: 
Je begint bij het begin: de koffiemachine en het onderhoud ervan. Je leert de versheid van koffiebonen controleren en gaat zo stapsgewijs verder tot je de perfecte koffie kan serveren. Ik kreeg een heel professionele uitleg.
Facebook Twitter More...