Allergenen

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Wat mag je verwachten?

De allergenenwetgeving is van kracht sinds 13 december 2014. Deze wet legt aan alle sectoren op dat de allergeneninformatie op onverpakte producten schriftelijk of mondeling aan de consument moet worden meegedeeld. Tijdens de opleiding benaderen we de allergenenwetgeving op een praktische manier zodat je de klant en de FAVV-controleur beter te woord kan staan.

  • Je leert het verschil tussen een allergie en een intolerantie.
  • Je leert hoe je de klanten kan informeren en waarop je moet letten bij mondelinge allergenenoverdracht.
  • Je leert de allergenen op te zoeken op etiketten en technische fiches.
  • Je komt te weten wat kruisbesmetting in de keuken is en hoe je daarmee omgaat.
  • Je leert omgaan met aansprakelijkheid.
  • Je ontdekt ook wat je moet verwachten tijdens een FAVV controle.
 

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 9u30 en eindigt omstreeks 16 u.

  • Ma 3 december in Novotel, Leuven
  • Wo 30 januari in Holiday Inn Gent Expo
  • Ma 4 februari in Park Inn, Leuven
  • Wo 20 februari in Van der Valk, Antwerpen
  • Wo 20 maart in Hotel Donny, De Panne
  • Di 26 maart in Cucina 25, Genk

​Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: AM Norman

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in.

Vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.

Je kan ons ook altijd mailen (vormingvlaanderen@horeca.be) of bellen (02 513 64 84).

Ga terug naar het opleidingsoverzicht
 
More...