Bar basics

Onze opleidingen zijn voor werknemers in de horeca (paritair comité 302), werkzoekenden die het voorbije jaar in de horeca hebben gewerkt & voor werkgevers met personeel dat opleidingen volgt bij onsMeer info.

Wat mag je verwachten?

Hoe de bar wordt gerund, zegt vaak veel over je zaak. Ook het aperitief en het 'digestiefje' bepalen of de klant met een goed gevoel huiswaarts keert én terugkomt naar je zaak. In deze opleiding leer je de 'ins & outs' van de bar. Je ultieme doel is 'the perfect serve'.

  • Je leert hoe je een bestelling opneemt en afrekent.
  • Je krijgt inzicht in de hygiënenormen.
  • Je bekijkt hoe je een barkaart opstelt en de juiste prijs zet.
  • Je leert dranken aanprijzen en klanten te adviseren in hun keuze.
  • Je oefent het klaarmaken van de bestelling en houdt daarbij rekening met de juiste volgorde.
  • Je leert over het gebruik van glazen en oefent de juiste manier van inschenken van courante dranken in.
  • Je leert over de ‘mise en place’ aan de hand van standaard contolefiches.

Praktisch

Data en locaties:

Dit is een eendaagse opleiding die start om 10u en eindigt omstreeks 16u.

  • Di 26 februari in Appelmans, Antwerpen
  • Ma 11 maart in Hotelschool, Gent
  • Di 21 mei in Gainsbourg, Leuven

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Barproof

Inschrijven

Deelname is gratis. Vul hier het online inschrijvingsformulier in.

Vragen?

Neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.

Je kan ons ook altijd mailen (vormingvlaanderen@horeca.be) of bellen (02 513 64 84).

Ga terug naar het opleidingsoverzicht

 

More...