Gentse werkzoekenden scholen zich om tot professionele bartenders

Gentse werkzoekenden scholen zich om tot professionele bartenders

 
Op 4 april schiet een nieuwe intensieve bartenderopleiding uit de startblokken. Daarin worden 15 werkzoekenden helemaal klaargestoomd om de Gentse Horeca te veroveren.
In deze Belgische editie van het project Learning for Life slaan Horeca Vorming Vlaanderen, de VDAB en drankenproducent Diageo de handen in elkaar. Hun doel? Werkzoekenden klaarstomen voor een bruisende job in de horeca. Na twee geslaagde edities in Antwerpen, is nu Gent aan de beurt.
 
Na grondige screening van hun interesse en motivatie, werden 15 werkzoekenden geselecteerd. Zij zullen samen een programma van 260 uur volgen. De beste cocktails maken, dat leren ze van drankenexperten Dave Aertgeerts en Lou Claessens. Met Hospitality trainers William van Daele en Kevin Strubbe oefenen ze in gastvriendelijkheid. Nadien lopen ze een leerrijke stage van drie weken. Want naast kennis en kunde, maakt praktijkervaring het verschil in de zoektocht naar werk. In juni zullen we de vijftien met trots allround bartender mogen noemen, met dat extra tikkeltje meer. Want een job vinden is één ding, maar met volle goesting op de werkvloer staan, dat horen we graag bij Horeca Vorming Vlaanderen.
 
Het Learning for Life project heeft zijn doel al bewezen. Niet alleen biedt het kansen aan jonge werkzoekenden, maar beantwoordt het ook aan de dringende vraag naar opgeleide professionals in de horeca-sector.
Een win-win waarin Horeca Vorming Vlaanderen graag het voortouw neemt. 
 
Wil je meer info over het project? Contacteer trajectbegeleider Michiel Pollet via learningforlife@horeca.be
 
learning for life bartender opleiding werkzoekenden gent
More...