Nieuws

Opleidingen binnenkort in je buurt!

Ontdek hier per provincie de opleidingen van Horeca Vorming Vlaanderen die binnenkort doorgaan!

De horecasector zet sterk in op duaal leren

Jongeren die schoollopen en tegelijkertijd meer dan 20 uren per week opgeleid worden op de werkvloer én daarvoor een vergoeding krijgen, dat is niet zo nieuw. In de horecasector zijn het leercontract en de leerovereenkomst (sinds september 2016 ‘oao’ of ‘overeenkomst alternerende opleiding’) al goed ingeburgerd. Sinds kort kunnen ook leerlingen in het voltijds onderwijs (hotel- en grootkeukenscholen) kiezen voor een duale opleiding. Dat is een hele ommezwaai.

Laat je culinair inspireren door de 17e-eeuwse barokke keuken

‘Pasteykens’, ‘toerten’ en ‘potagie’, dat zijn ongetwijfeld de blikvangers in de 17e-eeuwse keuken. Deze en andere eeuwenoude bereidingen zijn in moderne vorm terug te vinden in de nieuwe culinaire inspiratiegids ‘Barok koken met een twist’. Toerisme Vlaanderen, Horeca Vorming en Horeca Vlaanderen willen met dit initiatief horecaprofessionals stimuleren om slim in te spelen op het toeristisch programma “Vlaamse Meesters (2018-2020)” en meer bepaald op het themajaar Barok (2018). Je kan de gids hier downloaden.

Vacature: vervoeg jij ons team als coördinator leerwerkplekken?

Nergens anders zijn er zoveel erkende leerwerkplekken als in de horeca. Zo kunnen jongeren het beroep gedeeltelijk op de werkvloer aanleren, onder begeleiding van een echt vakman. Dat levert hen meestal niet alleen een diploma op, maar ook een job! Kwaliteitsvolle leerwerkplekken zijn dan ook cruciaal om de stap naar werken in de sector te verkleinen. Wij zoeken een nieuwe collega om dit boeiend proces van leerwerkplekken, mentoren en hun erkenningen binnen de horecasector te coördineren. Je ondersteunt hierbij de domeinverantwoordelijke onderwijs.

26/4: Opleiding 'omgaan met bedreigende situaties in de horeca'

Had je ook al eens te maken met een dronken klant die andere klanten begint lastig te vallen? Of heb je al eens een diefstal moeten verwerken? Raakte je wel eens geïntimideerd door agressieve klanten? Om je een antwoord te bieden op dergelijke vragen hebben Horeca Vorming en de stad Brugge de handen in elkaar geslagen en een opleiding uitgewerkt.

Antwerpse bars werken actief mee aan opleiding toekomstige bartenders

In 8 weken tijd worden 14 jonge, gemotiveerde werkzoekenden opgeleid tot bartender. Het intensief trainingsprogramma vindt plaats in Antwerpen en loopt van 5 maart tot 27 april. Het gevarieerde opleidingsprogramma bestaat uit praktijk- en theorielessen en een werkplekleren-component. Drankenconcern Diageo is de bezieler van dit concept. Onder de noemer Learning4Life werden alleen al in Europa de voorbije 2 jaar 1000 werkzoekenden opgeleid op barman. Bij ons zijn de drijvende krachten Horeca Vorming, VDAB, trainers Dave Aertgeerts, Kevin Strubbe én de Antwerpse bars. Deze laatsten zijn vlot op de kar gesprongen.

Al 30 scholen ondertekenden het Onderwijsconvenant Horeca

Anno 2018 is een goede samenwerking tussen de sector en onderwijs meer dan ooit noodzakelijk. In de sector klinkt de roep om geschoold personeel luider dan ooit. Het imago van de sector en de beroepen moet dringend opgewaardeerd worden. Schoolverlaters moeten over de juiste competenties beschikken om mee te kunnen in een steeds veranderende sector. Het nieuw Onderwijsconvenant Horeca biedt het kader om deze uitdagingen de komende maanden en jaren doelgericht en structureel aan te pakken, via een sterk partnerschap.

Videorecepten: 4 magnifieke mocktails in een handomdraai

Is jouw inspiratie naar lekkere, pittige en gezonde mocktails eventjes ver te zoeken? Maak je geen zorgen, wij hadden nog wat originele recepten in de schuif liggen. Klik op play, volg je denkbeeldige smaakpapillen en beslis welk recept je straks uitprobeert.

Pages

Facebook Twitter More...