Word leermeester in de horeca!

Ik schrijf me in

Wim De Jaeger, chef en zaakvoerder: Je bent altijd bezig met je zaak. Door deze opleiding te volgen, ga je ook eens naar je werk kijken door de ogen van de persoon die je opleidt. Als je iets uitlegt, ga je ervan uit dat iemand het meteen zal kunnen. Nu besef ik waarom dat vaak niet zo is.

Wat mag je verwachten?

Jij bent een expert in je vak. En je wilt je passie, kennis en vaardigheden overdragen. Je mag dan wel goed zijn in wat je doet, maar kan je het ook even goed uitleggen? Hoe pak je het ‘jong geweld’ aan dat straks (of nu al) naast jou staat? Hoe inspireer je mensen opdat ze even gepassioneerd worden door het vak als jij? Wij geven je de tips en de technieken die je nodig hebt. We brengen werknemers en werkgevers van verschillende horecazaken samen om ervaringen uit te wisselen. Van mensen die ook in het vak zitten, leer je vaak nog het meest.
 
  • Je leert je goed voorbereiden op het kennismakingsgesprek.
  • Je leert de persoon die je gaat opleiden op een correcte manier te onthalen.
  • Je leert stap voor stap instructies geven.
  • Je leert hoe je opbouwende kritiek kan geven.
  • Je leert uitdagingen creëren zodat de stagiair voldoende bijleert.
  • Je leert een evaluatiegesprek en een slechtnieuwsgesprek voeren.
  • Je leert hoe je de stagiaire kan motiveren.
  • Je leert over de soorten stage- en opleidingscontracten.

De opleiding is erkend door de RSZ als mentoropleiding. Werkgevers kunnen een korting aanvragen op de patronale RSZ-bijdrage die ze betalen voor een werknemer die jongeren opleidt én de leermeesteropleiding volgt. Meer informatie over de RSZ-korting

Data en locaties

Dit is een tweedaagse opleiding die start om 09u30 en eindigt omstreeks 16u30.

  • Ma 29 januari en ma 05 februari 2018 in Bluepoint, Antwerpen
  • Woe 31 januari en woe 07 februari 2018 in Europahotel, Gent
  • Ma 05 en 12 februari 2018 in Novotel, Leuven
  • Ma 26 februari en ma 05 maart 2018 in Novotel, Brugge centrum
  • Di 06 en 13 maart 2018 in Holiday Inn, Hasselt
  • Ma 12 en 19 maart 2018 in Ibis, Aalst
  • Woe 14 en 21 maart 2018 in Parker Tulip, Brussels Airport
  • Di 20 en 27 maart 2018 in Van Der Valk, Antwerpen
  • Do 22 en 29 maart 2018 in Ibis Styles, Kortrijk
  • Ma 16 en 23 april 2018 in M Hotel, Genk
  • Di 17 en 24 april 2018 in Europahotel, Gent
  • Woe 25 april en 02 mei 2018 in Van Der Valk, Antwerpen
  • Ma 30 april en 07 mei 2018 in Andromeda, Oostende

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainingcenter: Kos Learning

Voor wie?

Deze gratis opleiding is voor horecawerknemers (paritair comité 302) en werkgevers.

Met de opkomst van duaal leren, rust er nu meer verantwoordelijkheid op de schouders van de leermeester. Je bent in de eerste plaats een vakman, maar je moet nu ook je pupillen echt opleiden en evalueren. Start er na 1 september 2017 een jongere met een OAO-overeenkomst in jouw zaak, dan is de medewerker die wordt aangeduid als leermeester, verplicht om de 2-daagse opleiding "Word leermeester in de horeca" te volgen binnen een termijn van zes maanden. Dit geldt voor elke OAO-erkenningsaanvraag die vanaf 1 september 2017 via www.werkplekduaal.be wordt ingediend.

Inschrijven

 
Wist je dat leermeesters niet alleen schoolgaande jeugd kunnen begeleiden maar ook mensen die een opleiding volgen bij een centrum voor volwassenenonderwijsSyntraVDAB of een VDAB-erkende opleidingsorganisatie voor werkzoekenden?
Heb je nog vragen bij deze opleiding?

Mail naar oao@horeca.be of bel 02 513 64 84.

Facebook Twitter More...