Word leermeester in de horeca!

Ik schrijf me in

"Zeer interactieve training, zeer toepasselijk en noodzakelijk als je een leerling opleidt."

Wat mag je verwachten?

Jij bent een expert in je vak. En je wilt passie, kennis en vaardigheden overdragen. Je mag dan wel goed zijn in wat je doet, maar kan je het ook even goed uitleggen? Hoe pak je het 'jong geweld' aan dat naast jou staat? Hoe leid je nieuwe, minder ervaren medewerkers op? Wij geven je de tips en de technieken die je nodig hebt. We brengen werknemers en werkgevers van verschillende horecazaken samen om ervaringen uit te wisselen. Van mensen die ook in het vak zitten, leer je vaak nog het meest.

Tijdens deze opleiding leer je:
  • je goed voorbereiden op het kennismakingsgesprek.
  • de persoon die je gaat opleiden op een correcte manier te onthalen.
  • stap voor stap instructies geven.
  • hoe je opbouwende feedback kan geven.
  • uitdagingen creëren zodat de leerling voldoende bijleert.
  • een evaluatiegesprek voeren.
  • hoe je de leerling kan motiveren.
  • over de soorten opleidingscontracten.

Wie mag deelnemen?

Iedereen die nieuwe medewerkers wil opleiden in zijn horecazaak, kan deze leermeesteropleiding volgen. Zowel werknemers als zaakvoerders zijn welkom.

Data en locaties

Dit is een tweedaagse opleiding die telkens start om 09u00 en eindigt omstreeks 16u00. De eerstvolgende lessen gaan door op:

juli & augustus 2018

 
  • Ma 02 en 09 juli in Lindner Hotel, Antwerpen
  • Ma 27 augustus en 03 september in Lindner Hotel, Antwerpen
  • Di 28 aug en 04 september in Holiday Inn, Gent
september 2018
 
  • Ma 10 en 17 september in Park Inn By Radisson, Leuven
  • Di 11 en 18 september in Lindner Hotel, Antwerpen
  • Di 11 en 18 september in Novotel, Brugge
  • Ma 24 september en 1 oktober in Holiday Inn Express, Gent
  • Di 25 september en 2 oktober in Lindner Hotel, Antwerpen
  • Di 25 september en 2 oktober in Mardaga, As
  • Woe 26 september en 3 oktober in Novotel, Brugge
oktober 2018
 
  • Woe 3 en 10 oktober in Lindner Hotel, Antwerpen
  • Ma 8 en 15 oktober in Lindner Hotel, Antwerpen
  • Ma 15 en 22 oktober in Holiday inn, Hasselt
  • Woe 17 en 24 oktober in Novotel, Brugge
  • Woe 17 en 24 oktober in Holiday Inn, Gent
  • Do 18 en 25 oktober in Green Park, Brugge

Enkele weken vóór aanvang van de opleiding bezorgen we je de definitieve praktische informatie.

Trainers: KOS Learning & Horeca Vorming 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor één van bovenstaand data.

Tip: de leermeesteropleiding is erkend door de RSZ als mentoropleiding. Werkgevers kunnen een korting aanvragen op de patronale RSZ-bijdrage die ze betalen voor een werknemer die jongeren opleidt én de leermeesteropleiding volgt. Meer informatie over de RSZ-korting.

Heb je nog vragen bij deze opleiding?

Mail naar oao@horeca.be of bel 02 513 64 84.

Ook interessant:

  • Wegwijs in duaal leren in de horeca: Duaal leren houdt in dat leerlingen (vanaf 15 jaar) deels leren op school en deels leren op de werkvloer. De leerling werkt en leert minstens 20 uren per week bij jou in het bedrijf, tegen een vergoeding. Je werft de jongere aan via een overeenkomst alternerende opleiding (oao). Dit systeem is in de horecasector al goed ingeburgerd. Om leerlingen op te leiden via een 'oao' moet je erkend zijn als leerbedrijf en de medewerker die de leerling zal opleiden, moet deze leermeesteropleiding volgen. 
More...