ESF-project Grootkeuken & catering

 

 

 

 

Je wil een leerling opleiden in je grootkeuken of cateringzaak? Dan moet het bedrijf erkend worden als leerbedrijf. Lees er hier meer over.

ESF-project Grootkeuken & catering | derde graad & specialisatie

Sinds kort kunnen leerlingen in hotel- en grootkeukenscholen ervoor kiezen om hun opleiding deels op school en deels op de werkvloer (duaal) te krijgen. Daarnaast blijft de voltijdse opleiding op school met enkele weken stage ook nog bestaan. In maart 2018 startte Horeca Vorming met de voorbereiding van de nieuwe duale opleidingen 'grootkeuken & catering duaal' (3e graad bso) en 'grootkeukenkok duaal' (specialisatiejaar) die in het schooljaar 2018-2019 worden ingericht, met de financiële steun van ESFESF (het Europees Sociaal Fonds) draagt 60.000 euro bij aan dit project, het VCF (Vlaams Cofinancieringsfonds) 45.000 euro. Deelnemende scholen: 

 

De krachtlijnen van dit project:

Tijdens het schooljaar 2017-2018 ligt de focus vooral op:
  • Informeren, prospecteren en erkennen van potentiële leerwerkplekken: hier kan Horeca Vorming haar rol van sectorfonds waarmaken.
  • Werven van leerlingen tijdens opendeurdagen, infomomenten en via allerlei andere kanalen.
  • Screenen van leerlingen.

Vanaf september 2018 werken de projectpartners – net als bij het ESF-project Duotel – ook rond:

  • Screenen van nieuwe leerlingen
  • Matchen bedrijf – leerling
  • Trajectbegeleiding leerling
  • Permanente, tussentijdse en eindevaluatie van de leerling
  • Evaluatie en disseminatie van het project
 
Belangrijk: misschien valt jouw keuken niet onder PC302 voor de horeca, maar wel onder het paritair comité van de social profit of lokale besturen. Weet dan dat de erkenningsvoorwaarden kunnen verschillen per sector. (klik op de voorgaande linken voor meer info)

Meer weten?

More...