Grondwitloof, bitterzoete wintergroente - Culinaire Passie

Deze Culinaire Passie-workshop is voor werknemers in de horeca (paritair comité 302). Deelname is gratis.

Grondwitloof, bitterzoete wintergroente

Rondleiding en kookdemo, maandag 3/12/2018, Bierbeek - Leuven

Als er één groente is die niet mag ontbreken op je kaart met wintersuggesties, dan is het witloof, onze Belgische trots. Daarom organiseren we in december, midden in het witloofseizoen, een inspirerende workshop over dit 'witte goud'. We starten de dag in de traditionele witloofboerderij Abts-Goovaerts in Bierbeek. De landbouwers tonen jou het volledige kweekproces van zaadje tot oogst. Na deze rondleiding snap je hoe Brussels grondwitloof aan die volle, bitterzoete smaak komt. 's Middags ruilen we onze winterjas in voor onze koksvest, want chefkok Pascal Vancouteren verwacht ons in zijn restaurant Het Land aan de Overkant. Hij zal enkele van zijn beste, originele en complexere witloofbereidingen demonstreren.

Trainers

Witloofboer Jos Abts (Abts-Goovaerts) & chefkok Pascal Vancouteren (Het Land aan de Overkant & chef Jong Keukengeweld).

Praktisch

Waar & wanneer

Dit is een eenmalige workshop, mis het niet:

  • Maandag 3 december 2018 van 10 uur tot 16 uur
  • Witloofboerderij Abts-Goovaerts & restaurant Land aan de Overkant, Bierbeek & Leuven

Voor wie

Specifiek voor jonge chefs en keukenmedewerkers tewerkgesteld in het PC 302 voor de horeca.

Deze exclusieve workshop behoort tot de reeks Culinaire Passie, gericht naar getalenteerde horecaprofessionals met reeds voldoende ervaring in de keuken/zaal. 

Ik wil meedoen

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht! Vraag hier je deelname aan en wij laten je zo snel mogelijk weten of je erbij bent. 

Meer info

Heb je nog vragen? Contacteer Björn Goossens, vormingsconsulent Vlaams-Brabant, b.goossens@horeca.be of 0479 63 03 20.

Met dank aan Jan Buytaert, culinair coach.

Meer Culinaire Passie workshops: klik hier

Zoek verder in ons open opleidingsaanbod: klik hier

 

 

More...