Wijnen van Limburgse bodem: wine not?

Wijnen van Limburgse bodem: wine not?

Workshop met sommelier Kris Lismont, maandag 4 juni, 10u-16u, Borgloon

Inschrijven? Zie webformulier onderaan deze pagina

Wist je dat Limburg het hart is van de Belgische wijnteelt? Bekroond sommelier Kris Lismont (wijnrestaurant Mondevino) neemt je mee naar de wijngaarden Cuvelier. 2 broers runnen het domein, dat vroeger de fruitboerderij van hun ouders was. Yves Cuvelier maakt de wijn, Patrick is de baas op de het veld. De streekwijnen van Cuvelier zijn bekend en bemind in de Limburgse gastronomie. Maar wat maakt ze zo bijzonder? Hoe worden ze gemaakt? Tijdens een rondgang door de wijngaarden leer je alles over het Limburgse wijngebeuren. Je krijgt er een snoeidemonstatie bovenop. Na de middag ga je met Kris Lismont wat dieper in het glas kijken... Welke basissmaken matchen met welke Limburgse wijn? Hoe ontleed je smaakpatronen? En wat zijn de beste proeftechnieken? Het komt allemaal aan bod. 
 

Praktisch

Voor wie?  Voor zaalmedewerkers en sommeliers tewerkgesteld in de horeca (Paritair Comité 302). Werknemers uit regio Limburg krijgen voorrang.

Waar en wanneer? Maandag 4 juni 2018 van 10 uur tot 16 uur. Ontvangst en einde in restaurant Mondevino.

Inschrijven

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je vandaag nog in via onderstaand webformulier. We laten je weten of je erbij bent.

Deze workshop kadert binnen het project Culinaire Passie waarbij culinaire topexperten hun passie en geheimen delen met jonge horecatalenten. Ook interesse in andere Culinaire Passie-workshops? Klik hier! Of bekijk de opleidingen in ons open aanbod.

 
More...