Op wandel in het waanzinnig lekkere Waasland

Op wandel in het waanzinnig lekkere Waasland

Roadtrip De Korte Keten, maandag 28 mei, 10 uur tot 16 uur, regio Schelde - Waasland

Inschrijven? Zie webformulier onderaan deze pagina

Op 28 mei organiseert Horeca Vorming i.s.m. Toerisme Oost-Vlaanderen en EROV een culinaire uitstap in de regio's Waasland en Scheldeland. Het verhaal begint en eindigt in restaurant Wilford T. Daar zal chefkok Tom Vermeiren enkele gerechten maken o.b.v. de streekproducten die je doorheen de dag hebt ontdekt. Tijdens deze Korte Keten-uitstap kom je in contact met een waaier van lokale producten van topkwaliteit én met de mensen achter het product. We trekken de kaart van seizoensgebonden smaken. 
 
De route in een notendop:
  • Bezoek aan Piétrain de Grain, varkensfokkerij te Temse. In dit familiale landbouwbedrijf worden op oude wijze varkens gekweekt en opgevolgd tot bij de consumptie. 
  • Wilde kruiden plukken in de polders (Fort van Steendorp)
  • Bezoek aan brouwerij Vicaris, Dendermonde
  • Degustatiebuffet in Wilford T en ontmoeting met 4 lokale producenten

Praktisch

Voor wie? Chefs, sous-chefs, chefs de partie en aankoopverantwoordelijken in de horeca (PC 302). Deelnemers uit regio Waasland & Scheldeland krijgen voorrang. 

Waar en wanneer? Maandag 28 mei 2018 van 10 uur tot 16 uur in het Waasland & Scheldeland. Start- en eindpunt in Temse (restaurant Wilford T.).

Inschrijven vóór 18 mei

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je vandaag nog in via onderstaand webformulier. We laten je weten of je erbij bent.

Ik heb het varken op het programma gezet omdat ze superlekker zijn en mooi grootgebracht door 2 jonge kerels die heel veel passie hebben voor hun vak. Ik heb ook een voorliefde voor het varken omdat mijn grootvader varkensboer was. Bij hem kwam alleen het beste van het dier op tafel; denk aan de tongen in tomatensaus en eitje of de terrine, het kopvlees, de wangen, enz. Ik neem jullie ook mee naar het fort van Steendorp! Dat is iets totaal anders. Ik ben er grootgebracht en ben een "echte" Steendorpenaar. De site rond het fort is prachtig. De kruiden en bloemen zijn niet te tellen. Momenteel staat het er vol met daslook. Kilo's kan je er plukken! Tom Vermeiren, chef Wilford T, jouw gastheer tijdens deze workshop 

Deze workshop kadert binnen het project Culinaire Passie waarbij culinaire topexperten hun passie en geheimen delen met jonge horecatalenten. Ook interesse in andere Culinaire Passie-workshops? Klik hier! Of bekijk de opleidingen in ons open aanbod.

 

More...