Food & Wine pairing met Kristel Balcaen - Culinaire Passie

Deze Culinaire Passie-workshop is voor werknemers in de horeca (paritair comité 302). Deelname is gratis.

Food & Wine pairing

Workshop 'Culinaire Passie', maandag 18 februari 2019, Harelbeke

Rode wijn bij vlees en witte bij vis? Niet noodzakelijk, als je het Kristel Balcaen en Piet Vansteenbergen vraagt. Zij Wine Lady of The Year, hij chef & trainer met een neus voor innovatie... Samen vormen ze het perfecte duo voor een gastronomische Food & Wine pairing. Tijdens deze workshop verlaat je de gebaande paden en ontdek je nieuwe manieren om gerechten met wijnen te combineren. Oefen alvast al je zintuigen, je zal ze nodig hebben!

  • Je leert gerechten (waaronder ook desserten) en wijn dichter bij elkaar te brengen
  • Je leert waarom aroma's en textuur zo'n belangrijke schakels zijn tussen wijn en gerechten
  • Doorheen de ganse workshop ga je uitgebreid experimenteren en proeven
  • Je ontdekt de mogelijkheden van zowel typische als atypische wijnen
  • Je leert nieuwe manieren om de bijhorende gerechtjes naar een hoger niveau te tillen (bindmiddelen, gebruik van slow juicer, experimenteren met kruiden en specerijen, ...)

Trainers

  • Kristel Balcaen, Wine Lady of the Year 2018
  • Piet  Van Steenbergen, chef en trainer voor Horeca Vorming

Praktisch

Waar & wanneer

  • Maandag 18 februari 2019 van 10u tot 16u (lunch voorzien voor de deelnemers)
  • In de trainingskeuken van het National Culinary Team Bocuse D'Or (Spoorwegstraat 23, 8530 Harelbeke)

Voor wie

Voor zaal- en barmedewerkers, sommeliers en (sous-)chefs tewerkgesteld in de horeca (PC 302*).

Deze exclusieve workshop behoort tot de reeks Culinaire Passie, gericht naar beloftevolle horecaprofessionals* met reeds voldoende ervaring in keuken/zaal.

(*)werkzaam in paritair comité 302, deze info staat bovenaan je loonbrief

Ik wil meedoen

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht! Vraag hier je deelname aan en wij laten je zo snel mogelijk weten of je erbij bent. 

Meer info

Heb je nog vragen? Contacteer Jürgen Nijs, vormingsconsulent West-Vlaanderen: j.nijs@horeca.be of 0479/63.03.22.

Met dank aan Jan Buytaert, culinair coach.

Meer Culinaire Passie workshops: klik hier

Zoek verder in ons open opleidingsaanbod: klik hier

 

 

Interesse: 
More...