Koken als in de Baroktijd van toen

Koken als in de Baroktijd van toen

Inspiratieworkshop, maandag 26 februari, 10u-16u, Antwerpen centrum

Deze workshop is afgelopen. Schrijf je hier in voor de volgende workshop op maandag 18 juni in Antwerpen

Onder impuls van de campagne Vlaamse Meesters wordt de stad Antwerpen in 2018 in een Barokjasje gehuld. Tijdens veelbelovende tentoonstellingen en artistieke evenementen wordt het cultureel nalatenschap van icoon Peter Paul Rubens geëerd. De kunstliefhebber pur sang, de man in de straat die de sfeer komt opsnuiven, (inter)nationale toeristen, ... ze zakken allemaal af naar Antwerpen en ze houden allemaal van lekker eten. Zou het niet fijn zijn als ze in jouw restaurant het culturele aan het culinaire kunnen koppelenAls ze een gerecht kunnen proeven met een typische Barok smaak, look & feelHoe je dat aanpakt, leer je tijdens deze inspiratiedag. Uiteraard wordt er gekookt, nog beter is dat je meer te weten komt over de eet- en kookgewoontes uit de Barokperiode. Dat levert je extra smeuïge anekdotes op voor je gasten.
 

Programma

  • Jakob Snellings (Leuven Leisure) maakt je wegwijs in de eet- en kookgewoonten tijdens de Barokperiode en situeert deze tijd kort in onze geschiedenis. Samen met de deelnemers maakt hij enkele eenvoudige creatieve gerechtjes (soepje, vis, vlees, pastei en nagerecht) die toegankelijk zijn voor elk type horecazaak. Hij geeft typische 17e eeuwse Barok smaken een hedendaagse twist.
  • Na de lunch neemt culinair fotograaf Tony Le Duc je mee op sleeptouw. Tony en 15 Antwerpse chefs bundelden de krachten voor een nieuwe fototentoonstelling van hedendaagse gerechten in Barokstijl. Die prijkt in 2018-19 in het Rockoxhuis.
  • Ook chef Dennis Broeckx (L'épicerie du Cirque / Moss / Bar Palmier) werkt mee aan Tony's project. Hij maakt zijn gerecht in demo klaar en licht zijn visie toe.
  • Tot slot krijgt elke deelnemer een Vlaamse Meesters-inspiratiegids, uitgebracht door Horeca Vorming i.s.m. foodwriter Marc De Clercq

Praktisch

Voor wie?  Voor chefs, sous-chefs en chefs de partie, tewerkgesteld in de horeca (Paritair Comité 302). Werknemers uit regio Antwerpen krijgen voorrang

Waar en wanneer? Maandag 26 februari 2018 van 10 uur tot 16 uur in het atelier van culinair fotograaf Tony Le Duc in het centrum van Antwerpen

Inschrijven

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je vandaag nog in via onderstaand webformulier. We laten je weten of je erbij bent.

Deze workshop kadert binnen het project Culinaire Passie waarbij culinaire topexperten hun passie en geheimen delen met jonge horecatalenten. Ook interesse in andere Culinaire Passie-workshops? Klik hier! Of bekijk de opleidingen in ons open aanbod.

 
More...