Opleiding bartender in Gent

Word bartender! Nieuwe opleiding voor werkzoekenden in Gent

8 april - 9 juni 2019 in Gent

Droom je van een carrière achter de bar of in de zaal van een toffe club, café, hotel, restaurant, cocktailbar, ...? Dan is dit het moment om in actie te schieten. Tijdens een intensieve gratis training van 8 weken leer je alles om de bar te bemannen als een professionele barman of barvrouw. Bestellingen opnemen, dranken perfect op smaak brengen en vlotjes verkopen, de drankenkaart en de prijzen updaten, de gasten bedienen, ... Na deze opleiding heb je het allemaal in de vingers. Je volgt deze opleiding natuurlijk met één doel voor ogen: een vaste job in de horeca, helemaal op jouw lijf geschreven. 

Deze training werd eerder al georganiseerd in Antwerpen. In de afgelopen 2 jaar werden reeds 25 barmannen en -vrouwen opgeleid en aan een job geholpen. Op 8 april starten de initiatiefnemers Diageo, Horeca Vorming en VDAB met de Gentse editie.

Werkzoekenden kunnen zich nog heel de maand februari aanmelden via dit formulier. Ook Gentse horecabedrijven (met bar/zaalvacatures) kunnen meedoen.

Bekijk hier het sfeerfilmpje van de vorige editie.

Je bent werkzoekend? Stel je hier kandidaat: KLIK HIER

opleiding barman of barvrouw gentVoor wie?

  • Je bent momenteel op zoek naar vast werk in de horeca;
  • Je bent tussen 18 en 30 jaar;
  • Je hebt een hart voor horeca en hospitality
  • Horeca-ervaring is niet nodig, engagement en motivatie wel

Hoe meedoen?

Vul dit online formulier in. Nadien word je uitgenodigd voor een infomoment en gesprek op 7 of 22 maart. Dit is bepalend voor de selectie. Bijkomende vragen kan je stellen via learningforlife@horeca.be.  

Nuttige info

  • De opleiding loopt van 8 april tot 9 juni 2019.
  • De eerste 6 weken volg je een praktijkgerichte opleiding (overdag). Je schaaft je productkennis, verkoopstechnieken, serveertechnieken, communicatievaardigheden, ... bij. Dit wordt gevolgd door een stage van 3 weken waarin je meedraait in een echte bar. Avond- en weekendwerk is mogelijk. We helpen je ook bij het solliciteren en zoeken samen naar vast werk.
  • De opleiding vindt plaats in Gent.
  • Deelname is gratis
  • Je studeert af met een waardevol certificaat.

Je bent werkgever en zoekt bar- en/of zaalpersoneel? 

Dit opleidingstraject streeft naar een duurzame en professionele invulling van de bar- en zaalvacatures in de horeca. Het is dan ook een praktische opleiding die valt of staat met de inbreng van Gentse horecazaken. Na 6 weken training beginnen de studenten aan hun stage in een 'echte bar'. Voor de werkgever is dit een interessant: je nieuwe medewerker heeft al een degelijke basis over de bar en de zaal. En je kan hem/haar verder opleiden op maat van je eigen zaak.

Stageplaats aanbieden

De onbezoldigde stage loopt van 21 mei tot 9 juni. In die periode en ook nadien helpt een trajectbegeleider van Horeca Vorming je bij eventuele aanwerving. Hij kan je ook informeren over tewerkstellingsmaatregelen. 

Wil je een stageplaats en werk aanbieden, contacteer dan onze trajectbegeleider Michiel via learningforlife@horeca.be.

Vragen en info

Michiel Pollet - Learningforlife@horeca.be - 02 513 64 84

Het Learning for Life opleidingstraject Bartender is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen, zonder werk, voor op een carrière in bartending en hospitality. Het Learning for Life-project werd al in 40 landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. Meer info: www.diageo.com.

Dit is een opleiding voor werkzoekenden. Heb jij al een vaste baan achter de bar? Ontdek hier onze trainingen voor barpersoneel.

More...