Barok koken...met een twist - workshop 18/6

Deze gratis workshop is voorbehouden voor vakmensen in de horeca, particulieren kunnen niet deelnemen.
Schrijf je HIER in.

Workshop Barok Koken, maandag 18 juni, Antwerpen

Onder impuls van de campagne Vlaamse Meesters wordt de stad Antwerpen vanaf juni 2018 in een Barokjasje gehuld. Tijdens veelbelovende tentoonstellingen en artistieke evenementen wordt het cultureel nalatenschap van icoon Peter Paul Rubens geëerd. De kunstliefhebber pur sang, de man in de straat die de sfeer komt opsnuiven, (inter)nationale toeristen, ... ze zakken allemaal af naar Antwerpen en ze houden allemaal van lekker eten. Zou het niet fijn zijn als ze in jouw restaurant het culturele aan het culinaire kunnen koppelenAls ze een gerecht kunnen proeven met een typische Barok smaak, look & feelHoe je dat aanpakt, ontdek je tijdens onze Barok Koken workshop. Er wordt gekookt dat het een lieve lust is. Bovendien kom je meer te weten komt over de eet- en kookgewoontes uit de Barokperiode. Dat levert je extra smeuïge anekdotes op voor je gasten.
 

Wat mag je verwachten?

  • Jakob Snellings (Leuven Leisure) maakt je wegwijs in de eet- en kookgewoonten tijdens de Barokperiode en situeert deze tijd kort in onze geschiedenis. Samen met de deelnemers maakt hij enkele eenvoudige creatieve gerechtjes (soepje, vis, vlees, pastei en nagerecht) die toegankelijk zijn voor elk type horecazaak. Hij geeft typische 17e-eeuwse Barok smaken een hedendaagse twist.
  • Ook culinair fotograaf Tony Le Duc neemt je mee op sleeptouw. Tony en 15 Antwerpse chefs bundelden de krachten voor een nieuwe fototentoonstelling van hedendaagse gerechten in Barokstijl. Die prijkt in 2018-19 in het Rockoxhuis.
  • Tot slot maakt chef Dennis Broeckx (L'épicerie du Cirque / Moss / Bar Palmier) een op-en-top barokke gerecht klaar tijdens een kookdemonstratie.
  • De hele dag wordt in goede banen geleid door Jan Buytaert, culinair coach en Njam-chef.
  • Alle deelnemers krijgen aan het eind van de dag een inspiratiegids Barok Koken met een twist.

Praktisch

  • Voor wie? Voor werkgevers, chefs, sous-chefs en chefs de partie in de horeca (Paritair Comité 302). Antwerpse horeca krijgt voorrang.
  • Waar en wanneer? Maandag 18 juni van 10u tot 16u in Antwerpen (in de buurt van site Brouwerij De Koninck).
  • De workshop gaat enkel door als er voldoende (minstens 10) deelnemers zijn.

Schrijf je HIER in 

"Ik ben super tevreden. Alles was goed uitgelegd, mooi verhaal rond het barok thema, kortom een ervaring voor herhaling vatbaar." Snjezana, sous-chef

"Ik heb ontdekt hoe men kookte in de 17e eeuw en met welke producten, en hoe we dat kunnen vertalen naar het jaar 2018. Ook de fotoreportage van Tony Le Duc vond ik interessant." Brandon, kok

"Alles was super, de “oudere” recepten, de info van Tony Le Duc en de kookdemo van Dennis Broeckx. Onze dag was gevuld met een topcast." Kim, commis

Klik hier  voor meer informatie over barok koken, de inspiratiegids en de campagne Vlaamse Meesters.

Bekijk op Facebook foto's van een workshop Barok koken. Klik hier.

  •  
Facebook Twitter More...