Barok koken...met een twist - workshop 18/6

Deze gratis workshop is voorbehouden voor vakmensen in de horeca, particulieren kunnen niet deelnemen.

-> Schrijf je HIER in <-

Workshop Barok Koken, maandag 18 juni, Antwerpen

Onder impuls van de campagne Vlaamse Meesters ademt de stad Antwerpen dit jaar Barok. Tijdens tentoonstellingen en artistieke evenementen staat het cultureel nalatenschap van schildersicoon Rubens centraal. De kunstliefhebber pur sang, de man in de straat die de sfeer komt opsnuiven, (inter)nationale toeristen, ... ze zakken allemaal af naar Antwerpen en ze houden allemaal van lekker eten. Zou het niet fijn zijn als ze in jouw restaurant het culturele aan het culinaire kunnen koppelenAls ze een gerecht kunnen proeven met een typische Barok smaak, look & feelHoe je dat aanpakt, ontdek je tijdens onze Barok Koken workshop. Er wordt gekookt dat het een lieve lust is. Bovendien kom je meer te weten komt over de eet- en kookgewoontes uit de Barokperiode. 
 

Wat mag je verwachten?

  • Historicus Jakob Snellings (Leuven Leisure) vertelt je over de eet- en kookgewoonten tijdens de Barokperiode.
  • Je maakt enkele eenvoudige creatieve gerechten (soepje, vis, vlees, pastei en nagerecht). Het zijn typische 17e-eeuwse Barok smaken mét een hedendaagse twist.
  • Culinair fotograaf Tony Le Duc toont je zijn nieuwe fototentoonstelling van hedendaagse gerechten in Barokstijl. Die foto's prijken in 2018-19 in het Rockoxhuis.
  • Tot slot houdt chef Dennis Broeckx (L'épicerie du Cirque / Moss / Bar Palmier) een verrukkelijk kookdemo.
  • De dag wordt in goede banen geleid door Jan Buytaert, culinair coach en Njam-chef.
  • Je krijgt een inspiratiegids Barok Koken met een twist.

Praktisch

  • Voor wie? Voor werkgevers, chefs, sous-chefs en chefs de partie in de horeca (Paritair Comité 302). Antwerpse horeca krijgt voorrang.
  • Waar en wanneer? Maandag 18 juni van 10u tot 16u in Antwerpen (in de buurt van site Brouwerij De Koninck).

Schrijf je HIER in 

"Ik ben super tevreden. Alles was goed uitgelegd, mooi verhaal rond het barok thema, kortom een ervaring voor herhaling vatbaar." Snjezana, sous-chef

"Ik heb ontdekt hoe men kookte in de 17e eeuw en met welke producten, en hoe we dat kunnen vertalen naar het jaar 2018. Ook de fotoreportage van Tony Le Duc vond ik interessant." Brandon, kok

"Alles was super, de “oudere” recepten, de info van Tony Le Duc en de kookdemo van Dennis Broeckx. Onze dag was gevuld met een topcast." Kim, commis

Klik hier  voor meer informatie over barok koken, de inspiratiegids en de campagne Vlaamse Meesters. Bekijk op Facebook foto's van een workshop Barok koken. Klik hier.

More...